Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

Wij zijn ons bewust dat ondernemen meer is dan alleen je werk goed doen. Al ruim tien jaar zetten wij ons in om het bedrijf Maatschappelijk Verantwoord (MVO) op de kaart te zetten. Dat doen wij aan de hand van de drie P’s: People Planet en Profit.

 

Als eerste, voor ons het belangrijkste, de mensen: ‘People’

 

Ons bedrijf stelt het welzijn van de werknemers altijd op de eerste plaats. Dit begint met als basis een vast dienstverband en we hanteren altijd de bouw CAO. Hierdoor geven wij onze werknemers de kans actief deel te nemen aan een duurzame samenleving. Het bedrijf is een Fundeon erkend leerbedrijf en geeft de werknemers volop de mogelijk zich te ontwikkelen binnen hun functie.

 

Als VCA (veiligheid checklist aannemer) gecertificeerd bedrijf staat veiligheid hoog op de prioriteitenlijst. Er hebben de laatste jaren dan ook geen ernstige ongevallen plaats gevonden. Alle middelen worden ingezet om dit zo te houden. Het resultaat: gemotiveerd personeel dat zich al jaren met plezier bij Thomassen inzet.

DuurzaamPeoplePlanetProfit-Large

SNC107682

Ten tweede, onze omgeving, oftewel: ‘Planet’

 

Meer dan tien jaar geleden zijn wij gaan investeren in minder milieubelastende machines. Duurzame machines die minder schadelijke stoffen en CO2 produceren. In de toekomst gaan we hier mee verder door het aanschaffen van duurzame machines. Dit jaar zijn enkele tweedehands machines aangeschaft. Dit is ook duurzaam, de machines krijgen een tweede leven en er hoeven geen nieuwe grondstoffen en energie aangesproken te worden om de machines te fabriceren.
 
Tevens denken we mee met de opdrachtgevers door bijvoorbeeld bestaande, op te nemen oude funderingen niet naar een stort af te voeren, maar te bewerken en te hergebruiken. Deze technieken hebben we met al regelmatig en met succes toegepast. In 2015 is het ISO 14001 certificaat behaald. Een certificaat dat zich speciaal richt op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Thomassen-Akkrum doet er alles aan om milieubewust te ondernemen.

Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk: ‘Profit’ 

 

Winst (profit) is een belangrijke pijler om people & planet te waarborgen. Er is in een onderneming geld nodig om te investeren en zodoende de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Wij streven ernaar om de 3 P's, people planet en profit, in een harmonieuze wijze te combineren om zo de toekomst van onze bedrijfsactiviteiten te kunnen garanderen.

rioleren

Social Return

SROI betekent Social Return On Investment. Dit betekent voor ons het inzetten van langdurig werkzoekenden op infra projecten. Een gedeelte van onze opdrachtgevers geeft in het bestek aan, dat een percentage van de aanneemsom van een opdracht besteed wordt aan het inzetten van langdurig werkzoekenden. Vanaf 2015 hebben jaarlijks drie langdurig werkzoekenden via SROI binnen ons bedrijf gewerkt.

Zo draagt Thomassen-Akkrum haar steentje graag bij in het sociaal ondernemerschap.

We werken als sociaal ondernemer samen met Pastiel (Franeker) en Toppflex uitzendbureau (Bolsward). Werkzoekenden met een achterstand tot de arbeidsmarkt kunnen binnen Thomassen-Akkrum ervaring opdoen als grondwerker. In een traject van een maand laten wij de kandidaten zoveel en variabel mogelijk allerlei grondwerkzaamheden ervaren. Inmiddels zijn er al een aantal trajecten afgerond. Van de drie kandidaten zijn er twee via Toppflex uitzendbureau bij collega-bedrijven ondergebracht. Kortom: volop ervaring met inzetten en begeleiden van (langdurig) werkzoekenden.

Wilt u ook op duurzame wijze samenwerken? Neem dan contact  met ons op.